Zrození Mia Chocolat
Není pralinka jako pralinka. Ta moje, Mia Chocolat, vznikla ze zvědavosti a z touhy zkusit něco nového, nepoznaného. Výsledkem je závislost na výrobě pralinek a posedlost objevovat a ladit stále nové příchutě. Každou pralinku připravuji ručně, s láskou. Do každé vložím kousek sebe a snad proto vám tak chutná :-).
Začátek cesty s pralinkami
A kdo se za značkou Mia Chocolat skrývá? Jmenuji se Míša, ráda tvořím a rychle vidím výsledek. K pralinkám jsem se dostala vlastně úplnou náhodou. Vždycky jsem ráda pekla dorty pro rodinu a naše malé kamarády. Jednoho dne mě oslovila kamarádka, že by chtěla na jednu akci připravit přes 1000 pralinek. To tenkrát možná ani netušila, jak mě inženýrce v oboru IT změní život o 360°. Pralinky jsem nikdy předtím nedělala, ani se o ně nezajímala a vůbec netušila, jak se vyrábí. Zažehla ve mě ale plamínek zvědavosti, jak se ty ručně vyráběné pralinky vlastně dělají. Pustila jsem tedy Youtube a Instagram, kde jsem dlouhé hodiny sledovala, jaká kouzla lze s čokoládou dělat - a byl jasno - tyhle krásné lesklé barevné klenoty musím umět.
Od první pralinky k mistrovství
Tenkrát jsem vůbec netušila, jak na to. Koupila jsem si tedy svou první formu, neznačkovou čokoládu a začala experimentovat. A přestože se mé první pralinky vůbec nedají srovnat s těmi dnešními, tak jsem od rodiny i přátel začala dostávat neuvěřitelné zpětné vazby, které mě motivovaly se do pralinek ponořit víc a víc, až jsem se rozhodla přihlásit na kurz, který mě zkrátka nadchl. Naučila jsem se používat a kombinovat pro mě zcela nové suroviny a postupy a pralinkám jsem doslova propadla. Ale nemyslete si, že šlo všechno samo, jak to třeba nyní vypadá na fotkách na facebooku a instagramu. Za každou krásnou pralinkou stojí hodiny a hodiny práce, studia dalších kurzů, mnohdy od čokolády zapatlaná kuchyň, stovky nepovedených kusů (což kvitují mí přátelé, kterým ty nepovedené rozdávám :-D) a litry slz, neboť ke každé výsledné pralince vede hodně dlouhá cesta (o tom si můžete přečíst ZDE). Vůle a láska k pralinkám však byla silnější a všechny tyto nezdary se pro mě staly pouze překážkou, kterou je potřeba překonat, abych mohla být lepší a lepší.
Magie výroby pralinek
Pralinky si mě zkrátka získaly. Při jejich výrobě můžu popustit uzdu své fantazie, kreativně se vyřádit a neustále kombinovat barvy, techniky i náplně.
Tak ochutnejte i vy, věřím, že Mia vás svede ke skutečnému chuťovému požitku a potěšení. Je to moje malá čokoládová radost. Dokonale se vám rozplyne na jazyku a její chuť vás jen tak neopustí. A věřím, že ani neomrzí.